Super Calisthenic Sexpialidocious

Les Onder De Loep: Super Calisthenic Sexpialidocious

Heb je het nieuwe lessenrooster al gezien op onze website? Aangezien we van enkele nieuwe leden vragen kregen omtrent de namen van de lessen, kregen we het idee om op onze blog wat dieper in te gaan op enkele lessen. We bijten de spits af met Super Calisthenic Sexpialidocious. Arno Schurmans vertelt ons meer over de nieuwe calisthenicstrend die is overgewaaid uit de VS.

“Bij calisthenics voer je oefeningen uit met je eigen lichaamsgewicht, op de grond of aan een rek. De oefeningen zijn bedoeld om je kracht, conditie, controle en mobiliteit te verbeteren door bewegingen als jezelf optrekken of –duwen, kruipen, springen, hangen of slingeren”, verklaart Arno, die bij The Brick deze les geeft.

Het idee om uitsluitend je lichaamsgewicht of de voorwerpen die we in onze natuurlijke omgeving vinden te gebruiken voor weerstand gaat al meerdere decennia mee. Op dagen waarop je er niet in slaagt jezelf naar de gym te slepen, of wanneer je in het buitenland bent, is dit een goede methode om toch te blijven trainen. Vanwege het hoge DIY-gehalte is het makkelijker vol te houden, maar dat wil niet zeggen dat het een rustige training is.

“Wanneer je de oefeningen met energie en genoeg variatie uitvoert, brengt calisthenics verschillende voordelen met zich mee, zoals spiergroei en een betere conditie. Bovendien verbetert het de psychomotoriek: evenwicht, wendbaarheid en coördinatie. Bij calisthenics komt het erop neer om vrij te kunnen bewegen zonder dat je volle kracht of potentieel beperkt worden. Het is de kunst om je lichaamsgewicht te gebruiken als weerstand om zo je lichaamsbouw te ontwikkelen.”

Wil je nog meer weten over calisthenics? Dan ben je volgende maandag van harte welkom in de les van 17:30 u.