Nieuw Bij The Brick: Kinesitherapie Sessies Door Spirit

In de sportwereld is het bijzonder belangrijk om goed zorg te dragen voor jezelf. Daar hoort een dieet met aandacht voor de juiste voedingsstoffen bij, goed opwarmen voor en afkoelen na elke training, en uiteraard ook goed weten waar je grenzen liggen. Ga je te ver, dan raak je geblesseerd. En hoewel de trainers bij The Brick je een trainingsprogramma zullen geven dat past bij je fysieke capaciteiten en je uithoudingsvermogen, hebben we allemaal wel eens de neiging om onszelf te ver te pushen. Om kleine blessures te voorkomen of je te helpen die te genezen, werken we nu samen met de gasten van SPIRIT, voor een tweewekelijkse kinesitherapie sessie.

Arno, jij zal nu dinsdag aanwezig zijn bij The Brick, kun je je even voorstellen? 

Natuurlijk, met plezier! Ik ben dus Arno, en ik ben als professionele kinesitherapeut verbonden aan de Antwerpse onderneming SPIRIT. Onze focus ligt zowel op preventie als op revalidatie. Toen ik jong was, studeerde ik Topsport Voetbal in Antwerpen en werd ik profvoetballer. Nadat ik jarenlang mijn carrière had opgebouwd, kon ik plots niet meer verder voetballen.

Het was bijzonder moeilijk om mijn professionele voetbalcarrière te moeten opgeven. Er zat plotseling een gat in mijn leven, dat ik moest zien op te vullen met een ander beroep. Op dat moment heb ik mijn focus verlegd naar golf, en al snel daarna begon ik golfrevalidatie te studeren. Vanuit die opleiding ben ik mezelf steeds blijven bijscholen via internationale cursussen over revalidatie en preventie. Al die ervaring heeft me ten slotte naar SPIRIT gebracht, waar we ons richten op een topsport clientèle.

Wie zijn dan je klanten?

Vooral profvoetballers, golfers en wielrenners. Een van mijn collega’s is bijvoorbeeld kinesist bij de Rode Duivels. We doen dit dus echt op een niveau dat past bij het hoge sportniveau dat we zien bij The Brick.

Welke service zullen jullie leveren bij The Brick?

Tijdens de kinesitherapiesessies zijn we beschikbaar voor leden van The Brick die vermoeden dat een deel van hun lichaam overbelast is geraakt – een enkelgewricht bijvoorbeeld, of een bilspier. Maar wat het probleem ook is, onze grootste focus zal altijd liggen op het voorkomen van ernstiger letsel. Het betekent grappig genoeg dat we proberen te voorkomen dat je klant wordt bij SPIRIT.

Hoe kunnen mensen zich aanmelden voor deze sessie?

Om de twee weken zullen we voor iedereen beschikbaar zijn van 18.00 tot 20.00 uur. Er is vanavond zelfs al een sessie, dus iedereen die geïnteresseerd is, mag me gerust aanspreken. We zullen ook aanwezig zijn op 11 en 25 september.