Welkom bij The Brick Reformer Academy

The Brick Reformer Academy verwelkomt iedereen, of je nu geïnteresseerd bent in het verdiepen van je kennis over Pilates, of als je een Pilates leraar op de reformer wilt worden.

Alle niveaus van The Brick Reformer Academy worden gegeven door ervaren contemporary trainer Oona De Vos en Classical Pilates Trainer Michiel Gysel. Zij stelden het programma samen op basis van hun ervaring met het geven van privé- en groepslessen. Deze combinatie van Classical Pilates biedt een uitgebreid scala aan oefeningen en voorziet je van alle tools om goed opgebouwde en technische lessen te creëren.

De cursus is verdeeld in 3 niveaus (beginner, gemiddeld en gevorderd) en eindigt met een workshop over ‘Hoe Geef Je Les’. Je kan je afzonderlijk inschrijven voor elk niveau, of je inschrijven voor de hele cursus tezamen, waarbij je een korting van 15% ontvangt. Je kan het volledige pakket ook in schijven betalen. Voor meer informatie hierover kan je bij roy@thebrick.be terecht

INFO THEORETISCH EXAMEN


Om elk niveau te voltooien, moet je een theoretisch online meerkeuze examen afleggen. Als je een slaagpercentage van 80% behaalt, ontvang je een certificaat van The Brick Reformer Academy. Dan kan je, indien gewenst, doorgaan met het volgende niveau.

Na elk trainingsweekend zijn er 3 praktijk momenten om het materiaal te integreren, 2 daarvan worden begeleid door Oona en Michiel, 1 is een zelfstudie moment.

Waar: The Brick Satori, Museumstraat 11A, reformer ruimte (Zaal 3). 

INFO PRAKTISCH EXAMEN


Om volledig gecertificeerd te worden en de volledige The Brick Reformer Academy af te maken, dien je na het behalen van alle 3 niveaus en de laatste module ‘How To Teach’ een praktijk examen afleggen.

Voor het praktijkexamen vragen we je 2 groepslessen te geven bij The Brick Satori: 1 normale (beginner – intermediate) reformer les en 1 gevorderde reformer les. Oona en Michiel zullen samen bepalen of je al dan niet geslaagd bent voor het examen. 

Indien je niet geslaagd bent, krijg je feedback, zodat dat je het examen opnieuw kan afleggen om alsnog volledig gecertificeerd te worden.

INFO LEVEL 1


In niveau 1 leer je hoe je de basis oefeningen van reformer-pilates uitvoert, opbouwt en lesgeeft. Alsook krijg je een korte introductie over Joseph Pilates en hoe zijn methode verder is ontwikkeld tot nu.

INFO NIVEAU 2


Niveau 2 is de meest uitgebreide module, voorzien met oefeningen die voortbouwen op wat je hebt geleerd in Level 1, alsook volledig nieuwe. Hierbij krijg je modificaties en progressies te zien, allemaal met de bedoeling om de basis techniek van Level 1 letterlijk verder te incorporeren.

INFO NIVEAU 3


In het weekend van niveau 3 maken we de stap naar de meer gevorderde oefeningen. Ondertussen heb je tijd gehad om te oefenen en te studeren, dus gaan we er vanuit dat je de oefeningen van de voorgaande levels voldoende beheerst en begrijpt. Een hele uitdaging dus! Nu verwachten we echt ‘Contrology’ van jou.

INFO LEVEL 4 ‘HOW TO TEACH’


We ronden de opleiding af met een workshop waarmee we jou willen ondersteunen in het eigenlijke lesgeven van  Pilates. Tijdens deze workshop leer je hoe je alle oefeningen, hun aanpassingen en progressies volledig kan integreren in een groeps- of privéles. We leren je wat te doen met klanten die bepaalde blessures of problemen hebben en helpen je je eigen stijl van lesgeven te vinden.

Op het einde van dit niveau moet je een praktisch examen afleggen door 2 groepslessen te geven bij The Brick Satori: één normale reformer les, en één gevorderde reformer les. Oona en Michiel bepalen samen of je al dan niet geslaagd bent aan de hand van een aantal kwalificaties

We kijken er naar uit om er samen te bewegen en sterker te worden!

Het Brick Reformer Academy Team