Movember Month

The Brick introduceert Movember Month

Iedereen kent Movember wellicht al: mannen scheren begin november hun gezichtsbeharing af en laten een maand lang een mooie, soms ietwat bizarre snor groeien. Afgezien van het komische aspect wordt er echter niet zo veel aandacht besteed aan Movember en daarom willen wij deze maand enkele mannelijke gezondheidsproblemen in de kijker zetten die vaak vergeten worden (lees: taboe zijn).

Samen met November Five willen we het taboe rond prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en zelfmoordpreventie doorbreken. Om dat te doen zamelen we geld in voor deze belangrijke problemen, die helaas niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Het totale bedrag zal gedoneerd worden aan Movember België, een fantastische organisatie die experts uit de sector samenbrengt om te werken aan verandering en oplossingen.

Waarom mannen?

We willen vrouwen absoluut niet uitsluiten. The Brick steunt immers ook goede doelen die zich bezig houden met de gezondheid van vrouwen. Niettemin is de toestand van de mannelijke gezondheid momenteel problematisch: mannen overlijden te jong en sterven wereldwijd gemiddeld 6 jaar eerder dan vrouwen.

Movember België wist ons te vertellen dat zelfdoding vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Bij drie kwart van de zelfdodingen gaat het om een man. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat wereldwijd jaarlijks 510.000 mannen hierdoor overlijden. Dat is één man per minuut. Prostaat- en teelbalkanker hebben een enorme impact op de levenskwaliteit. Overigens is prostaatkanker wereldwijd de op een na meest voorkomende kanker bij mannen. Tegen 2030 zou het aantal gevallen zelfs bijna verdubbelen tot 1,7 miljoen.

Wat kun jij doen?

Doneren! Je snor laten staan is natuurlijk heel tof, maar dat leidt niet tot een oplossing. Stiekem zijn we wel benieuwd hoe onze gym eruit zou zien vol snorren, dus houd je zeker niet in! We nodigen je ook graag uit op onze brunch deze zondag. Voor slechts € 15 kun je smullen van een heerlijke brunch en alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Interesse? Schrijf je in via jeffrey@thebrick.be.

Als je écht je steentje wil bijdragen aan dit geweldige initiatief, kun je doneren via onderstaande link:

https://moteam.co/movember-the-brick